Workshop

Workshop: Cultuur Sensitief Samenwerken

Voor iedereen die zijn vaardigheden op dit terrein wil (verder) ontwikkelen

Voor uitoefening van je professie wordt het steeds essentiëler om cultuur sensitief te kunnen werken. Niet in de laatste plaats omdat het een belangrijke voorwaarde is om een goede werksfeer te creëren en een gevoel van verbondenheid te hebben. Want er zijn nu eenmaal mensen die anders denken en anders zijn dan jij.

Welke impliciete en/of expliciete structurele patronen zijn aanwezig die racisme, discriminatie en uitsluiting versterken in de organisatie als geheel? Welke vooroordelen versterken dit? Wat is de invloed hiervan op systemen en processen?

Gedragsverwachtingen zijn bespreekbaar te maken waarmee discriminatie, pesten, intimidatie en ander ongewenst gedrag kan worden voorkomen. Het goede gesprek voeren over juist gedrag wat mensen met allerlei achtergronden aanspreekt, heeft ook positieve impact op het beslissingsvermogen van professionals waardoor kans op oneerlijke benadering van individuen vermindert.

In deze workshop ontwikkel je jouw antenne voor andere culturen en het vroeg oppikken van signalen wanneer je met verschillende culturen te maken hebt. Cultureel bewustzijn is goed ontwikkelbaar. Maak daar met deze workshop een vliegende start mee!

Duur:2 uur; minimaal 6 personen
Investering: € 250 p.p. incl. accommodatie en koffie, thee, fris excl. BTW

Workshop data:
  • Woensdag 14 September 10:00-12:00
  • Woensdag 12 oktober 10:00-12:00
  • Woensdag 23 november 14:00-16:00

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op