Wat is Diversity Quest?

De kunst is gezamenlijk het goede te behouden én gezamenlijk voor de ambitie te blijven gaan.

Diversity Quest als organisatietool doet iets essentieels en waardevols. Het versterkt (persoonlijk) leiderschap en geeft een impuls aan de veiligheid in de organisatie welke nodig is om verschillen te omarmen, samen te leren en de uitdagingen aan te gaan. Nu en in de toekomst.

Relevant zijn en blijven. Continue ontwikkelingen in de samenleving vragen van organisaties dat zij de ambitie hebben om zich te kunnen aanpassen.

Organisaties die het voor elkaar krijgen veranderbereidheid in het DNA van hun medewerkers te activeren, onderscheiden zich op de arbeidsmarkt en trekken andere talenten aan!

1. Ontdek de berg met GOUD

Ieders individuele talent is als een pot met goud. Samen vormen die potten een onschatbare waarde voor de organisatie. Breng die talenten via het spel in kaart en groei. Samen.

2: Ga in GESPREK met elkaar

Ontdek het verhaal van jezelf en de ander. Luister, vertel, reflecteer en leer. Wie ben jij? Wat is je rol in het team? En de rol van de ander? Hoe werkt de dynamiek in jullie team? Hoe verhoudt zich dat met de waarden en structuren van de organisatie? Ga hier het gesprek over aan en draag bij aan gezonde werkrelaties.

3. Leer met een FUN-Factor

Het spel maakt een hoop los. Ja, op een leuke en leerzame manier. Bovendien leer je zo veel sneller. Een groot gedeelte van ons gedrag is volledig onafhankelijk van bewuste processen. 95% van onze mentale processen gaan onbewust. Dát deel gaan we gebruiken in plaats van die andere 5%. Leren in het kwadraat.

“Samen experimenteren in je eigen Quest Lab… het is magisch om te zien wat er dan gebeurt in het team.”

Contact ons

Dit is waar het om gaat

Samenwerken met allemaal individuen – die stuk voor stuk anders zijn – kan flink uitdagend zijn. Frustrerend zelfs.
Maar oh-zo mooi als je die verschillen leert begrijpen en ze positief vóór het team laat werken. Want vergis je niet… die verschillen zijn goud waard. Voor iedereen in het team en de organisatie. Jullie zitten op die berg met goud. Ben je er klaar voor om die waarde aan te boren?

Leren in je eigen Quest Lab

Een serious game is een interactieve en betekenisvolle manier om iets te leren. Over jezelf, over elkaar, in een veilige en speelse omgeving: jullie Quest Lab.
Dat leerproces kan best spannend zijn. Het kan namelijk soms gevoelige kwesties naar boven brengen. Maar… tijdens het spel leer je hier anders – fris! – naar kijken. Dat is tegelijkertijd ook heel LEUK. Let maar op.

De essentie van het spel

Diversity Quest is een bordspel dat bestaat uit 4 focusvelden. Het doel van het spel is om samen met het team op zoek te gaan naar jullie verschillen. Nog belangrijker… je onderzoekt hoe je die verschillen leert benutten. Het startpunt is altijd DNA.

De kern:

De onderste elementen:

De 2 elementen onder de kern gaan over de context en het IK:

DNA  – Wie je bent en waar je vandaan komt, bepaalt (mede) je richting in het leven. Hier zitten ook jouw drijfveren.
Talenten en Competenties – T&C: Je individuele vaardigheden en kwaliteiten, al dan niet verborgen.

De bovenste elementen:

De 2 elementen boven de kern gaan over de context en de ANDER:

Samenwerking en Communicatie – S&C: Hoe werk je met elkaar samen en communiceer je open en transparant?
Organisatie & Waarden – O&W: Het speelveld in de organisatie, een perspectiefveld waar kernwaarden van toepassing zijn.

“Valt er dan ook wat te winnen? Jazeker, een heleboel. Maar die opbrengst krijgt pas waarde als je ‘m mee de werkvloer opneemt.”

Dit vind ik interessant. Vertel mij meer!

Wat is het nut van ‘gamification’?

“Mentale flexibiliteit is een van de competenties van de toekomst. Door je onbewuste te onderzoeken én trainen, kun je veel meer potentieel aanboren.” – Karin Nijman, co-founder Diversity Quest

Serious gaming is hot. Wat je doet, is een serieus en relevant onderwerp in een speelse context plaatsen. Gamification noemen ze dat ook wel. Dat heeft superveel voordelen voor je leerproces. 98% van de beslissingen maken we namelijk onbewust, maar vaak focussen we op die 2% rationeel denken. De kans ligt dus in het ontdekken wat die 98% nog allemaal voor ons in petto heeft.

Met Diversity Quest zetten we het spel in het hart van die zoektocht. Het is dé manier om mensen sneller tot elkaar te brengen en te laten ontdekken wie ze echt zijn. We faciliteren de ‘quest’ naar ieders talent en capaciteiten door het spel. Fun, high energy, meteen effect.

Hoe zet ik mijn team neer.

Hoe kun je Diversity Quest spelen in jouw organisatie?

Je kunt het spel (en ons erbij!) op verschillende manieren inzetten. Welke werkvorm past het beste bij jullie organisatie?

  • Tijdens een dagdeel van 2 of 4 uur met een team/meerdere teams

  • Gedurende een teamdag of themadag (gehele dag, dagdeel of programmaonderdeel)
  • Als onderdeel van een verandertraject
  • Interactieve workshop bij congres/symposium/event
  • Voor RvB of RvC sessies of MT-sessies – ontspannend en prikkelend maar altijd met impact

  • Tijdens een Diversity & Inclusion Event
Contact ons