Wat is Diversity Quest?

Diversity Quest is een serious game die de verschillen tussen alle individuen in het team vóór je laat werken. Je speelt het spel samen. Je gaat op een zoektocht, een quest, in je eigen Quest Lab: een plek waar je veilig kunt experimenteren met elkaar. Samen ontdek je welke patronen, projecties, rituelen en verschillen aan de basis liggen van de teamdynamiek. Maar dat niet alleen: je ontdekt waar iedereen supergoed in is.
En dat… dat is magie voor je team.

1. Ontdek de berg met GOUD

Ieders individuele talent is als een pot met goud. Samen vormen die potten een onschatbare waarde voor de organisatie. Breng die talenten via het spel in kaart en groei. Samen.

2: Ga in GESPREK met elkaar

Wat is je rol in het team? En de rol van de ander? Hoe werkt de dynamiek in jullie team? Ga hier het gesprek over aan. Het spel maakt een hoop los! Ja, op een leuke manier.

3. Leer met een FUN-Factor

Een spel spelen is te gek. Bovendien leer je zo veel sneller. 98% van onze mentale processen gaan onbewust. Dát deel gaan we gebruiken in plaats van die andere 2%. Leren in het kwadraat.

“Samen experimenteren in je eigen Quest Lab… het is magisch om te zien wat er dan gebeurt in het team.”

Contact ons

Dit is waar het om gaat

Samenwerken met allemaal individuen – die stuk voor stuk anders zijn – kan flink uitdagend zijn. Frustrerend zelfs.
Maar oh-zo mooi als je die verschillen leert begrijpen en ze positief vóór het team laat werken. Want vergis je niet… die verschillen zijn goud waard. Voor iedereen in het team en de organisatie. Jullie zitten op die berg met goud. Ben je er klaar voor om die waarde aan te boren?

Leren in je eigen Quest Lab

Een serious game is een interactieve en betekenisvolle manier om iets te leren. Over jezelf, over elkaar, in een veilige en speelse omgeving: jullie Quest Lab.
Dat leerproces kan best spannend zijn. Het kan namelijk soms gevoelige kwesties naar boven brengen. Maar… tijdens het spel leer je hier anders – fris! – naar kijken. Dat is tegelijkertijd ook heel LEUK. Let maar op.

De essentie van het spel

Het spel bestaat uit 4 elementen en een kern. Het doel van het spel is om samen met het team op zoek te gaan naar jullie verschillen. Nog belangrijker… je onderzoekt hoe je die verschillen leert benutten.

De kern:

In het midden van het bord vind je de diversiteitskaarten die de Diversity Quest symbolisch in het hart van het spel zetten.

De onderste elementen:

De 2 elementen onder de kern gaan over de context en het IK:

DNA  – Wie je bent en waar je vandaan komt, bepaalt (mede) je richting in het leven. Hier zitten ook jouw drijfveren.
Talenten en Competenties – T&C: Je individuele vaardigheden en kwaliteiten, al dan niet verborgen.

De bovenste elementen:

De 2 elementen boven de kern gaan over de context en de ANDER:

Samenwerking en Communicatie – S&C: Hoe werk je met elkaar samen en communiceer je open en transparant?
Organisatie & Waarden – O&W: Het speelveld in de organisatie, een perspectiefveld waar kernwaarden van toepassing zijn.

“Valt er dan ook wat te winnen? Jazeker, een heleboel. Maar die opbrengst krijgt pas waarde als je ‘m mee de werkvloer opneemt.”

Dit vind ik interessant. Vertel mij meer!

Wat is het nut van ‘gamification’?

“Mentale flexibiliteit is een van de competenties van de toekomst. Door je onbewuste te onderzoeken én trainen, kun je veel meer potentieel aanboren.” – Karin Nijman, co-founder Diversity Quest

Serious gaming is hot. Wat je doet, is een serieus en relevant onderwerp in een speelse context plaatsen. Gamification noemen ze dat ook wel. Dat heeft superveel voordelen voor je leerproces. 98% van de beslissingen maken we namelijk onbewust, maar vaak focussen we op die 2% rationeel denken. De kans ligt dus in het ontdekken wat die 98% nog allemaal voor ons in petto heeft.

Met Diversity Quest zetten we het spel in het hart van die zoektocht. Het is dé manier om mensen sneller tot elkaar te brengen en te laten ontdekken wie ze echt zijn. We faciliteren de ‘quest’ naar ieders talent en capaciteiten door het spel. Fun, high energy, meteen effect.

Hoe zet ik mijn team neer.

Hoe kun je Diversity Quest spelen in jouw organisatie?

Je kunt het spel (en ons erbij!) op verschillende manieren inzetten. Welke werkvorm past het beste bij jullie organisatie?

  • Tijdens een dagdeel van 2 of 4 uur met een team/meerdere teams

  • Gedurende een teamdag of themadag, heisessie of brainstorm

  • Als onderdeel van een traject met inbedding in de organisatie

  • Als onderdeel van een congres/symposium/event

  • Voor RvB of RvC sessies of MT-sessies – ontspannend en prikkelend maar altijd met impact

  • Tijdens een Diversity Event

Contact ons