Wat is Inclusief Organisatie Design?

Een organisatie wordt gevormd door het DNA van de mensen die er werken. Die met elkaar samenwerken en voor een gezamenlijke ambitie staan.

Inclusief Organisatie Design als inclusiemethode doet iets essentieels en waardevols. Het versterkt (persoonlijk) leiderschap en geeft een impuls aan de veiligheid in de organisatie welke nodig is om elkaar op andere manieren te zien, zichtbare en onzichtbare verschillen te omarmen, samen te leren en de uitdagingen in het nu en de toekomst aan te gaan.

1. Ontdek de berg met GOUD

Ieders individuele talent is als een pot met goud. Samen vormen die potten een onschatbare waarde voor de organisatie. Breng die talenten via het spel in kaart en groei. Samen.

2: Ga in GESPREK met elkaar

Ontdek het verhaal van jezelf en de ander. Luister, vertel, reflecteer en leer. Wie ben jij? Wat is je rol in het team? En de rol van de ander? Hoe werkt de dynamiek in jullie team? Hoe verhoudt zich dat met de waarden en structuren van de organisatie? Ga hier het gesprek over aan en draag bij aan gezonde werkrelaties.

3. Leer met een FUN-Factor

Het spel maakt een hoop los. Ja, op een leuke en leerzame manier. Bovendien leer je zo veel sneller. Een groot gedeelte van ons gedrag is volledig onafhankelijk van bewuste processen. 95% van onze mentale processen gaan onbewust. Dát deel gaan we gebruiken in plaats van die andere 5%. Leren in het kwadraat.

“Samen experimenteren in je eigen Questlab… het is magisch om te zien wat er dan gebeurt in een organisatie.”

Contact ons

Starten met nog meer impact maken?

Leren in je eigen Questlab

Inclusief Organisatie Design is een training in de vorm van een interactieve en betekenisvolle leerervaring over inclusie. Het laat je met andere ogen naar de complexe materie kijken én laat je dit ook ervaren. Het gaat over jezelf, over de ander, over de organisatie en haar context.  Dit alles vindt plaats binnen een leerrijke, veilige en speelse omgeving: jouw Questlab.
Dat leerproces kan best spannend zijn. Het kan namelijk soms gevoelige kwesties naar boven brengen. Maar… tijdens de training leer je hier anders – fris! – naar kijken. Dat is tegelijkertijd ook heel LEUK. Let maar op.

Investeren in elkaar

Onze filosofie is helder én simpel: Diversiteit is een Feit en Inclusie is Samen Doen.

Wij bieden een raamwerk waarbij de start altijd is de inclusie-ambitie van de organisatie. Heb je deze helder dan kun je de inclusie-agenda gaan opbouwen door samen met de werkvloer op te halen wat er nodig is én dit te koppelen aan gerichte ondersteuning, acties en interventies. Zo werk je effectief aan het duurzaam verzilveren van de diversiteit op de werkvloer. Want Diversiteit is een Feit, Inclusie is een kwestie van Samen Doen!

Board Quest Inclusie & Diversiteit

Interactieve masterclasses

Diversity Quest tafels

Inclusie-dialoogtafels

Team Design

Questlab

Basis- en Verdiepingstraining Inclusief Organisatie Design

Ontwikkeltraject Inclusief Organisatie Design

Dit vind ik interessant. Vertel mij meer!

Wat is het nut van ‘gamification’?

“Je kunt je pas op onvoorspelbare en complexe zaken voorbereiden, als je ze kunt verbeelden en de grote vragen durft te stellen die er uit die verbeelding opdoemen.” – Toby Ord, moraalfilosoof

Serious gaming is hot. Wat je doet, is een serieus en relevant onderwerp in een speelse context plaatsen. Gamification noemen ze dat ook wel. Dat heeft superveel voordelen voor je leerproces. 98% van de beslissingen maken we namelijk onbewust, maar vaak focussen we op die 2% rationeel denken. De kans ligt dus in het ontdekken wat die 98% nog allemaal voor ons in petto heeft.

Met Diversity Quest zetten we het spel in het hart van die zoektocht. Het is dé manier om mensen sneller tot elkaar te brengen en te laten ontdekken wie ze echt zijn. We faciliteren de ‘quest’ naar ieders talent en capaciteiten door het spel. Fun, high energy, meteen effect.

Hoe kun je Inclusief Organisatie Design inzetten in jouw organisatie?

  • Als onderdeel van een teambijeenkomst of teamuitje
  • Gedurende een teamdag of themadag (gehele dag, dagdeel of programmaonderdeel)
  • Als onderdeel van een verandertraject
  • Interactieve workshop bij congres/symposium/event
  • Voor RvB of RvC sessies of MT-sessies – ontspannend en prikkelend maar altijd met impact

  • Tijdens een Diversity & Inclusion Event

  • Online out of the box

Contact ons

Deel dit verhaal, kies uw platform!